miercuri, 21 decembrie 2011

Acolo unde s-au strans toate jocurile de logica

Site review: jocuridelogica.com

Navigam pe net si am dat peste un site cu jocuri de logica. Fiind unul dintre fanii acestui tip de joc (cu ceva mai multi ani in urma "The incredible machine" mi-a mancat timp pretios din viata), am decis sa ma opresc asupra acestui site pentru a-l studia.

Continut:

Cum netul este plin de site-uri cu jocuri, ideea de a alege o singura categorie de jocuri este una foarte buna. Scapi astfel de mare parte din concurenta si te axezi doar pe o bucatica (desi dupa cum vom vedea mai tarziu, bucatica asta nu e chiar asa mica). Site-ul are o multime de jocuri de logica, impartite pe categorii: bile, carti, cultura generala, educative, gandire, indemanare, mahjong, puzzle, sudoku, tetris, zuma, strategie.

Site-ul ofera posibilitatea de a te inscrie, putand astfel sa acumulezi puncte. Punctele le acumulezi jucandu-te sau lasand mesaje. Ceea ce nu imi este clar este cum utilizezi aceste puncte?
Poti acorda o nota fiecarui joc de la 1 la 5 stele si iti poti alege jocurile favorite. De asemenea se pot lasa comentarii la fiecare joc, acestea aducand puncte, dupa cum spuneam si mai inainte.

Grafica:

Logo-ul site-ului este unul simplu, constand intr-un text cu font mai special "jocuri de logica", si un motto-ul "special adunate pentru tine"

Inca de pe prima pagina esti intampinat cu mai multe ferestre cu jocuri: jocuri recomandate, jocuri noi, jocuri populare. Nu este uitat nici spatiul publicitar, acestuia fiindu-i alocate doua ferestre in stanga sus si dreapta jos.

In footer-ul fiecarei pagini gasim un camp destinat etichetelor (cuvintelor cheie). Se pare ca multe dintre acestea nu sunt inca completate

Culorile sunt vesele, gama principala de nuante fiind: albastru, galben, portocaliu, alb
Este un site realizat simplu, nefiind incarcat cu elemente de umplutura.

SEO:

Fiind un site de jocuri, locul cuvintelor este trecut in plan secund. Gasim totusi continut in descrierile jocurilor ori in comentariile lasate de utilizatori.
 Dupa o scurta evaluare, nu mi-am putut da seama pentru ce keyword / keyword-uri este optimizat site-ul. Poate singurul avantaj il reprezinta keyword-ul din titlu: "jocuri de logica"
Eu as fi insistat mai mult pe keyword-ul din denumirea site-uli si in continutul efectiv, sau pentru pe keyword-ul "joc". As fi modificat "Descriere" cu "Descriere joc", as fi utilizat in orice descriere cuvintele "joc", "joc logic"
In ceea ce priveste promovarea, observ cu placere ca pe site exista butoane de Twitter, Facebook, Digg, Delicious, Stumbleupon, Myspace ori E-mail, retelele de socializare fiind o buna metoda de a-ti promova site-ul. De asemenea in partea stanga a site-ului, gasim butoane de like, Google+ si tweet.

Pozitia in motoarele de cautare la data de 21.12.2011:

*rezultate cautari:


  • "jocuri de logica" - Google: locul 1 - Yahoo: locul 1 - Bing: locul 1
  • "jocuri logice" - Google: locul 5 - Yahoo: locul ? - Bing - locul 68
Viziteaza site-ul "Jocuri de logica" la adresa : jocuridelogica.comNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu