vineri, 30 decembrie 2011

Invatam.net - Forum pentru web designeri

Site review: invatam.net

Continut:

 Fie ca esti un incepator in ale web design-ului sau avansat, merita sa fii prezent pe forumul invatam.net . Aici gasesti raspunsuri la orice problema legata de web desing (programare, design, SEO, hosting, s.a.). Forumul a implinit de curand 5 ani, deci are o mica "istorie" in spate. Comunitatea s-a dezvoltat permanent, avand useri pregatiti in mai toate domeniile ce tin de tematica site-ului.
Forumul este bine structurat, avand cateva sectiuni principale: domenii, hosting, design, programare, SEO si promovare, advertising, freelancing, blogging si comunitati.
Fiind si eu un membru al forumului, pot sa va spun din proprie experienta ca am gasit intotdeauna raspunsuri la intrebarile pe care le-am avut in materie de web design. Fie ca am primit raspunsul direct pe forum, fie ca am fost indrumat catre site-uri pe care se aflau raspunsurile, niciodata nu am fost "lasat la greu".
Tot pe forum poti realiza tranzactii de site-uri, teme wordpress ori alte produse informatice.
Asadar daca esti incepator, vrei sa-ti faci un site si nu stii de unde sa pornesti, nu ezita sa apelezi la cunostintele userilor invatam.net.

Design:

Site-ul a avut de-a lungul timpului mai multe infatisari. In prezent forumul este dezvoltat pe platforma vBulletin.
Paleta de culori este formata in principal din nuante de albastru/bleu/cyan.
Designul este unul profesional, avand un meniu principal orizontal aflat in partea superioara a paginii si alte 2 meniuri secundare.
Pe prima pagina se gaseste structura forumului cu titlurile principale si subcategoriile acestora.
Meniul secundar din dreapta ajuta foarte mult la o navigare rapida pe forum, putand accesa ultimile post-uri, ori cauta un subiect anume folosind casuta de search.


SEO:

In materie de SEO, site-ul sta foarte bine. Avand continut din belsug ce se "updateaza" continuu, forumul este foarte repede indexat de Google. Am observat in unele zile, ca un thread abia lansat era indexat de Google in mai putin de o jumatate de ora de la aparitia acestuia. Probabil ca un avantaj il constituie si varsta site-ului.
Keyword-urile principale sunt "forum", "design", "web".

Pozitia in motoarele de cautare la data de 31.12.2011:

*rezultate cautari:
  • "forum web design" - Google: locul 1 - Yahoo: locul 7 - Bing: locul 7
  • "invata web design" - Google: locul 3 - Yahoo: locul 26 - Bing: locul 26
  • "invatam" - Google: locul 1 - Yahoo: locul 2 - Bing: locul 2


Viziteaza forumul la adresa invatam.net

Un comentariu:

  1. cunosc forumul, cum de ii faci review, stiam ca e destul de populat.

    RăspundețiȘtergere