miercuri, 4 ianuarie 2012

Locul ideal pentru afacerile imobiliare

Site review: imobilum.ro

Continut:

Astazi avem de analizat un site de imobiliare cu tot ce deriva din acest domeniu. Imobilum.ro este un site simplu si util celor ce doresc sa faca o afacere in domeniul imobiliar. Fie ca e vorba de o vanzare, cumparare sau inchiriere, imobilum.ro este site-ul perfect pentru a-ti face cunoscut anuntul.
De ce spun ca este util? As avea mai multe motive:
- este usor de navigat
- ofera utilizatorului mai multe criterii de cautare: in functie de tipul tranzactiei, de tipul imobilului, de zona, pret, etc
- reprezinta o buna metoda de promovare a anunturilor de tip imobiliar
- iti poti crea propriul cont din care vei putea administra anunturile
Dupa cum spuneam site-ul este "user friendly". Fiecare categorie din meniul principal are un meniu tip cascada unde sunt prezentate subcategoriile. Asadar pentru categoria vanzari veti gasi subcategoriile "garsoniera", "apartament 2 camere", "apartament 3 camere", etc ; la fel pentru urmatoarele categorii inchirieri, schimburi, cumparari, licitatii.
Am sa insist putin asupra ultimului avantaj prezentat mai sus : posibilitatea crearii unui cont. De ce este acest aspect unul important? Intrucat o data inregistrat vei avea propriul site de forma www.imobilum.ro/firmata, vei putea adauga anunturi imobiliare in numar nelimitat, anunturile vor fi mult mai usor promovate pe Google, iti poti administra oricand anunturile, vei primi pe e-mail toate instiintarile legate de anunturile tale.
Fiecare anunt in parte are toate detaliile referitoare la imobil si foarte important o harta interactiva cu locatia exacta a acestuia.
Exista si o rubrica de stiri din domeniul imobiliar, prin care utilizatorii sunt tinuti la curent cu toate noutatile din domeniu.

Design:

Scopul pentru care a fost creat site-ul, acela de a da acces utilizatorului la o baza de date cu oferte din domeniul imobiliar, a atras dupa sine si designul: unul simplu dar bine gandit. Prima pagina inglobeaza aproape toate utilitatile site-ului.
In header gasim logo-ul site-ului impreuna cu un sloganul acestuia: "portalul tau de promovare imobiliara". De asemenea tot in header sunt asezate linkurile catre cu titlurile "Contul meu" si "Inregistreaza-te".
Sub header se afla meniul principal impreuna cu submeniurile tip cascada despre care am vorbit ceva mai sus.
Apoi intalnim o caseta de search ce contine principalele criterii de cautare.
Partea de sus a site-ului este construita pe o fundatie alcatuita din mai multe elemente de tip text box in care sunt prezentate anunturile sponsorizate, cu poza, anunturile sortate pe judete si stirile imobiliare. Partea dreapta a site-ului este rezervata reclamelor, frumos aranjate pe verticala.
In footer se gasesc linkuri catre pagina principala a site-ului, adauga anunt, intrebari,  termeni si conditii, acord de confidentialitate si contact.
Gama de culori: bleu, verde, galben, mov.

SEO:

Titlul "Afaceri imobiliare de succes..." mi se pare bine ales. In schimb descrierea este un pic cam lunga depasind cele 200 de caractere recomandate. As renunta la ultima parte din descriere in care se enumera niste cuvinte cheie, acestea sunt oricum prezente in meta keywords.
Cele mai intalnite keyword-uri de pe site sunt camere, apartament, apartamente .
Site-ul nu dispune de foarte mult continut text, la acest capitol exceland doar categoria de stiri imobiliare si descrierea detaliata a fiecarui anunt.

Pozitia in motoarele de cautare la data de 04.01.2012

*rezultate cautari:
  • "afaceri imobiliare de succes" - Google: locul 1 - Yahoo: locul 2 - Bing: locul 1
  •  "afaceri imobiliare" - Google: locul 9 - Yahoo: locul 55 - bing: locul 8
  • "anunturi imobiliare" - Google: locul 49 - Yahoo: locul 194 - Bing: locul 97
Vizitati site-ul la adresa imobilum.roUn comentariu: