duminică, 8 iulie 2012

Site ce pune jocurile sub lupa

Site review: www.gamesfront.net

Continut: 

GamesFront.net este un site ce are ca principal scop analiza jocurilor fie ele pentru PC sau pentru console. Aici gasiti review-uri in cea mai mare parte, dar si sectiuni de stiri, download (din ce am vazut sunt legale, adica pentru jocurile oferite gratuit pentru download).
Asadar un nou site ce apartine vastei nise a jocurilor, si cum motto-ul site-ului este "Totul despre jocuri" rezulta ca e o nisa generalizata.
Prima impresie pe care o ai cand intri pe acest site este ca ai intrat pe un blog dedicat jocurilor si chiar nu te inseli. Site-ul este dezvoltat pe o platforma wordpress (banuiesc), insa arata destul de profesional.
Meniul superior imparte site-ul in mai multe sectiuni: "Ce jocuri apar in 2012", "Download Jocuri", "Cerinte sistem", "Filme" si "Trailere jocuri". Spun eu, ca este o structura bine aleasa, cu exceptia primei categorii. Ce va face proprietarul cand vom trece in 2013? Probabil va schimba categoria, insa nu este nici aceasta o solutie foarte buna, intrucat pierde paginile legate de "jocuri 2012". Eu unul as schimba de acum categoria cu "Stiri Jocuri" sau "Noutati Jocuri" ori simplu "Stiri" sau "Noutati".
Ce contine fiecare sectiune in parte:

"Ce jocuri apar in 2012"
Dupa cum ii spune si titlul, aici gasiti articole despre jocuri ale caror aparitii sunt anuntate in 2012.

"Download jocuri"
Cuprinde o serie de articole despre jocuri lansate, iar in unele articole ai si link-ul de download (doar pentru cele oferite gratuit de producator)

"Cerinte sistem"
Ofera informatii despre cerintele de sistem ale jocurilor (minime si optime). Asadar in aceasta categorie afli daca PC-ul tau poate "duce" un joc sau nu.

"Filme"
Aici gasiti diverse articole despre filme lansate sau ce urmeaza a fi lansate. Cand am vazut categoria m-am gandit ca o sa cuprinda filme din jocuri cu gameplay-uri, intro-uri si alte scene din jocuri, insa, in mod ciudat abordeaza filme artistice. Deci aici deviaza de la subiectul site-ului care-l reprezinta jocurile. Singurul film legat de un joc pe care l-am intalnit la aceasta rubrica a fost "Need For Speed - The Movie"

"Trailere jocuri"
In aceasta rubrica sunt expuse filme reprezentand trailere ale jocurilor ce urmeaza a fi lansate si teasere.

Navigand pe site, am observat ca articolele sunt destul de bine documentate si dezvoltate, cu mici exceptii.
In meniul din partea dreapta observam sectiunile "Categorii", "Publicitate", "Intrebare", "Noutati PC" si "Blogroll". Dintre toate, cea mai interesanta pare sectiunea "Intrebare" unde, periodic apare o intrebare noua cu cateva variante de raspuns, deci un fel de sondaj. 

Design:

Tema aleasa este destul de simpla pentru un site despre jocuri, un plus de culoare aducand header-ul, unde vad ca este postat jocul lunii (nu spune care luna) si anume Prototype, header-ul fiind defapt o imagine ce promoveaza acest joc. Nu stiu daca se schimba de la o luna la alta.
Logo-ul este destul de simplu realizat, din 2 linii de text prima reprezinta numele site-ului "GAMESFRONT.NET" iar a doua motto-ul "Totul despre jocuri". Culorile dominante ale logou-ului rosu si alb dau bine pe fundalul negru al headerului. Ce am de obiectat in privinta unei navigari mai facile pe site, este ca logo-ul nu are legat de el un link care sa duca spre home page.
In rest, cromatica site-ului este dominata de nuantele negru-gri, ceea ce pana la urma, se potriveste unui site de stiri, insa eu as fi folosit totusi poate o nuanta de rosu/visiniu sau albastru inchis pentru liniile ce delimiteaza zonele importante ale site-ului.
Site-ul este dispus pe 2 coloane, cu un meniu principal in zona superioara a site-ului (sub header) si un meniu lateral format din mai multe categorii.
O ultima observatie legata de design, textul din articole nu da bine aliniat la stanga, ar trebui aliniat Justify

SEO:

Avand destul de mult continut, gamesfront.net sta binisor din punct de vedere SEO. Este folosit in articole Heading 1 in cazul subtitlurilor, ce-i drept Heading 2 nu prea am vazut, probabil nu-si avea rostul. Rar am intalnit cuvinte bolduite sau italice.
Un aspect care m-a incantat a fost faptul ca la sfarsitul fiecarui articol, este o rubrica cu linkuri catre articole asemanatoare. Acest lucru ajuta foarte mult din punct de vedere SEO on-page, oferindu-i utilizatorului posibilitatea de a naviga mai usor pe site.
Principalele cuvinte cheie sunt jocuri (intalnit mai mult in meniuri si taguri), joc, jocuri pc, download jocuri PC . Banuiesc ca mult mai eficiente sunt logtail keywords, acestrea cred ca aduc cel mai mult trafic. Un exemplu elocvent este expresia "Ce jocuri apar in 2012". M-as fi asteptat la o densitate mai mare a cuvantului joc sau jocuri.
Titlul site-ului este scris cu caps lock in totalitate, nu stiu cat ajuta acest lucru, insa pentru utilizator poate fi deranjant (ma refer la titlul din rezultatele de cautare).
Daca am observat ca densitatea cuvintelor cheie principale e cam mica, in descrierea site-ului, treaba sta tocmai opus, densitatea cuvantului "jocuri" este prea mare, iar descrierea este mai mult o enumeratie de cuvinte cheie. In mod normal o descriere corecta trebuie sa fie formate din propozitii si fraze,

Pozitia in motoarele de cautare la 08.07.2012:

*rezultate cautari:
  • "download jocuri PC" - Google: locul 28 - Yahoo: locul 16 - Bing: locul 17
  • "ce jocuri apar in 2012" - Google: locul 6 - Yahoo: locul 1 - Bing: locul 1
Alexa Traffic Rank: 1,922,263
Backlinks: 67
2 comentarii:

  1. Hmm. Fă-mi şi mie două review-uri dacă n-ai ce scrie, pt două bloguri pe care le deţin: simplu.mixnet.ro (pe wp) şi cine.matinal.org (pe blogger). Dar separat. Şi lasă-mi un comment după fiecare, să ştiu c-ai scris... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, as fi bucuros daca dvs ati face un review site-ului online-filme-online.com . Daca va pot fi de ajutor cu ceva sunt deschis la propuneri/oferte.

    RăspundețiȘtergere